Recensies

De Standaard – 8 december 2020

___________________________________________

 HUMO – 31 januari 2022

Marc Didden:

Lieven Tavernier bewijst op ‘Ik was daar ook’ opnieuw een van onze allerbeste singer- songschrijvers te zijn
 
MARC DIDDEN/ HUMO
MAANDAG 31 JANUARI 2022
Waar ik woon staan, verspreid tussen keuken en woonkamer en bureau, ten minste drie radiotoestellen. Op geen van hen hoor ik ooit muziek van Lieven Tavernier, en toch is die ietwat bedeesde Gentenaar één van onze allerbeste singer- songschrijvers. Daar zijn de tien platen die aan deze ‘Ik was daar ook’ zijn voorafgegaan evenveel stille bewijzen van, net als de songs die hij ooit aan zo diverse artiesten als Thé Lau, Flip Kowlier, Jan De Wilde of Erik Van Neygen schonk.
‘Ik was daar ook’ zit in een ouderwetse mooie hoes (met tekstblad en foto’s van de maker en het engelenkoor Les Dames Tavernier, wier inbreng fundamenteel is op dit werkstuk) en bevat dertien nieuwe fijnzinnige songs van monsieur Tavernier, waarvan eentje met liefde geleend werd van de grote Gillian Welch. Of er tussen al dat moois een Radio 2-Zomerhit schuilt, valt te betwijfelen. Maar een doorleefde ballade als ‘Nancy, William en ik’ is in mijn huis alvast een treffer.
Advertentie

2 gedachten over “Recensies”

  1. Ik hoorde zijn naam in een uitzending over Han Peekel. Opgezocht en vol verbazing. Wat zijn Nederlanders toch cultuurbarbaren. Bram Vermeulen hier ook nooit echt doorgedrongen en gevierd in België. Deze prachtige singer songwriter verdient ook in Nederland meer lof. De concert agenda niet volledig hoop ik. Waar kan ik hem in 2023 bewonderen in België of Nederland????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: